Oranje-nassau

De Oranje-Nassauschool is een christelijke basisschool waar ieder kind van harte welkom is. De school is gevestigd in de wijk 'De Oude Uitbreiding' in Sliedrecht, uitkijkend over de jachthaven van het dorp.

Wij beschikken over een modern, gerenoveerd gebouw met het karakter van de jaren dertig en een fraaie en gezellig ingerichte ruimte voor overblijf en buitenschoolse opvang. Inmiddels bezoeken
jaarlijks ruim 300 leerlingen onze school.

historie

De school is in 1930 gebouwd en kreeg toen de naam Prinses Julianaschool. Diverse verbouwingen hebben sindsdien plaatsgevonden. Na een fusie in 2002 met de toenmalige ‘Groen van Prinstererschool’ kreeg de school een nieuwe naam ‘Christelijke Basisschool Oranje-Nassau’.

monument

In oktober 2012 is de school uitgeroepen tot Gemeentelijk monument van Sliedrecht.

verbouwing

De laatste grote verbouwing vond plaats in 2008, de school werd in stijl verbouwd o.l.v. architect Stoop. In januari 2009 opende een geheel vernieuwde school haar deuren met inmiddels 13 groepen (14 vanaf eind januari) en 14 lokalen waaronder een techniek- en speellokaal en peuteropvang. Er zijn ook lokalen in het ‘Schoolhuis’ en in ‘De Rank’. In de Bovenkamer is de BSO te vinden.