Nieuwsbrief

februari 2023

beste ouders,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari 2023.

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u op de hoogte blijft over zaken aangaande de school.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

oudergesprekken

U heeft de uitnodiging gekregen deze week in gesprek te gaan met de leerkracht(en) van uw kind(eren).

Als team stellen we uw betrokkenheid zeer op prijs!

workshops

Deze week sluiten we de workshops af. Leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben vanaf de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie op vrijdagmiddag verschillende workshops kunnen kiezen.

bedankt

We willen alle ouders, medewerkers van het Baggermuseum en de tandarts bedanken die het plezier van het volgen van deze workshops mogelijk gemaakt hebben.

We hadden o.a. workshops muziek maken in een echte studio, techniek, bakken, dansen, maak het perfecte plaatje, lichaamsverzorging, in het baggermuseum, naar de tandarts, hoe werkt het lichaam, handletteren, groene vingers, schilderen en nog veel meer. Hieronder een kleine impressie.

OLIEBOLLENACTIE DECEMBER 2022

Vanuit de Filippijnen 

De medewerker van de ambassade is druk bezig met het maken van een lijst met kinderen die een uniform hard nodig hebben. Er zijn zoveel kinderen in nood die ook een uniform nodig hebben, het is geen probleem dus om aan de 107 kinderen te komen. De bestelling is gedaan bij de plaatselijke uniformwinkel, de leverancier heeft wat tijd nodig voor de uniformen allemaal gemaakt zijn. We zullen er een bijzonder moment in de wijk van maken als de uniformen uitgedeeld en het allemaal mooi op de foto en film zetten, dit omdat we denken dat dat wel heel leuk is voor de kinderen die zo hun best hebben gedaan met de verkoop van de oliebollen.

Het duurde allemaal even, omdat het best een geregel is voor die collega van de ambassade (die dit buiten haar werktijd om doet) om de namen en maten e.d. allemaal op een rij te zetten.

Ik vind het ontzettend bijzonder dit namens de Oranje-Nassau te mogen regelen!!! ‘k Ben zo ontzettend blij met de liefde die uit de school helemaal tot in de Filipijnen straalt! Echt bijzonder!

Groetjes Lida van Dijk

kijkavond

Beste ouders,

Woensdagavond 22 maart staat er een kijkavond gepland.

Na de voorjaarsvakantie zal er in alle klassen gewerkt worden over het thema kunst. Zoals u op de kijkavond kunt zien is kunst een heel breed thema waar iedere klas een eigen invulling aan geeft.

Actie voor aardbeving Syrië en turkije

In iedere klas zal ook een activiteit zijn waarmee we geld ophalen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. U kunt daarbij denken aan een spelletje, veiling, verkooppunt of iets anders.  

Ook zal er mogelijkheid zijn om een bakje koffie /thee met iets lekkers te kopen. Wilt u iets lekkers bakken om te verkopen, heel graag! Mail dan naar juf Marije. 

Tot ziens op woensdag 22 maart tussen 18.00 en 19.15 uur.

Hartelijke groet,  

Het ONS team

Aanmelden leerling

De formulieren die vanuit de Gemeente Sliedrecht naar ouders verstuurd zijn voor het aanmelden van kinderen die tussen 1 oktober 2023 en 30 september 2024, 4 jaar worden, kunnen tot 1 maart 2023 ingeleverd worden.

U kunt het formulier bij ons op school afgeven of u kunt het mailen naar de administratie. U ontvangt een bevestiging van aanmelding.

Nieuw mr lid

Beste ouders,

Graag stel ik mij via deze weg voor als lid van de MR. Ik ben Nicole Wiersma, getrouwd met Evert en wij hebben twee jongens. Hidde, hij zit in groep 3 en Rein. Rein gaat naar de peuteropvang in de school.

Wij houden van het dagelijks leven met koffie en ijsjes maar zijn ook gek op vakantie met daarin wat avontuur.

Ik werk in een tandartspraktijk waar ik mij bezighoud met de workflow, beleid & protocol en personeelszaken. Daarnaast werk ik graag samen met kinderen en jeugd in onze kerkelijke gemeente.

Komend half jaar mag ik meeluisteren met de huidige MR leden en daarmee verwacht ik te leren over de schoolorganisatie, beleid en visie. Daarna hoop ik de taak van Gijsbert over te nemen als zijn jongste van school afgaat.

Ik zie uit naar een prettige samenwerking met de MR, het bestuur van onze school en de ouders!

studiemiddag

I.v.m. een studiemiddag op donderdag 30 maart zijn alle leerlingen vanaf 12.30 uur vrij en lunchen thuis.

Praktische verkeerslessen op het schoolplein

Eind maart worden er verkeerslessen op het schoolplein gegeven. Het betreft de volgende data:

  • Vrijdag 24 maart hebben de groepen 3 t/m 5 verkeersles (graag fiets meenemen)
  • Vrijdag 31 maart hebben alle groepen 1 en 2 verkeersles

taalklas

In oktober zijn we in de personeelskamer gestart met een taalklas.

Dikky en Wilma, ouders van onze school zetten zich als vrijwilliger in om anderstalige ouders samen met taalvrijwilligers van de Bibliotheek, de Nederlandse taal te leren (begrijpen), zo wordt bijv. de nieuwsbrief besproken of een Parro bericht.

We willen dat alle ouders zich bij onze school betrokken voelen. Bent u- of kent u anderstalige ouders die het fijn vinden in contact te komen met andere ouders en de Nederlandse taal en gebruiken te leren, hartelijk welkom! Elke donderdag van 08.30 tot 09.30 uur.

schoolgebed

Want waar twee of drie mensen in Mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden.'

(Mattheus 18:20)

In dat geloof en vertrouwen komen wij als ouders twee keer per maand samen om met elkaar het leven in en rondom de school te delen. We bidden voor de school, de kinderen, de leerkrachten en de ouders.

Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer…

Heeft u vragen of gebeds- of dankpunten? Dan kunt u een mailtje sturen naar Ronella of Judith.

WAAR EN WANNEER
De gebedsbijeenkomsten vinden plaats in de BSO ruimte, vanaf 08.45 uur.

  • Woensdag 8 maart
  • Vrijdag 17 maart

Compassion

Iedere maandagochtend wordt er in groep 1 t/m 4 geld ingezameld voor onze sponsorkinderen Jefferson uit Nicaragua, Sheisy en Yeillin uit de Dominicaanse Republiek. 

jefferson

Sheisy

Yeillin

Ga voor meer informatie over het werk van Compassion naar hun website.

Hulp moldavië

Groep 5 t/m 8 spaart dit schooljaar voor een project in Moldavië. Voor een dorpje dichtbij de grens met Oekraïne willen we geld inzamelen voor een speelplaats. Meer informatie over deze vereniging vindt u op de website.

Kinderbiddagdiensten
woensdag 8 maart 2023

Hervormde Gemeente wijk 1 en 2 (Grote Kerk)

Kerkbuurt 131 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. G.J. Mink
Thema: “Zie jij het ook?”
Tijdens de dienst wordt er medewerking verleend door de kerkband.

Hervormde Gemeente wijk 3 en 4 (Maranathakerk)

Lijsterweg 2 - Sliedrecht
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. P.D. Teeuw
Thema: “Zie jij het ook?”

Nederlands Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk

Jacob Catsstraat 6
Aanvang 14.30 uur
Voorganger: Ds. G. van Dijk
Thema: “Uit liefde voor jou”