Nieuwsbrief

mei 2023

Gedicht NB 052023  ONS

beste ouders,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van mei 2023.

Iedere maand sturen wij een nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de school. Op deze wijze willen we er voor zorgen dat u op de hoogte blijft over zaken aangaande de school. 

De laatste periode van dit cursusjaar is alweer aangebroken. In deze nieuwsbrief blikken we terug en kijken we vooruit.

In deze brief kunt o.a. lezen over:

Hemelvaart en Pinksteren  ONS

hemelvaart en pinksteren

Donderdag 18 mei vieren we Hemelvaartdag en zondag 28 mei vieren we het Pinksterfeest.
 
Jezus vertrekt tijdens Hemelvaart naar de hemel. Tijdens Hemelvaart ging Jezus voorgoed naar de hemel, maar Hij beloofde zijn leerlingen niet in de steek te laten.

Op de Eerste Pinksterdag zaten de gelovigen in een huis. Ineens hoorden ze een stormgeluid en zagen ze vlammen boven hun hoofden verspreidden. Op dat moment wisten ze dat God hun de Heilige Geest had geschonken. Plots konden de volgelingen in allerlei vreemde talen praten en vertelden ze iedereen over Gods grote daden. 3000 mensen werden overtuigd en sloten zich diezelfde dag nog aan bij de kerk.

Deze Bijbelverhalen staan in Handelingen 1 en 2

Nieuws van de Filipijnen

Hieronder de link naar het filmpje van familie Yoa, Mirre en Maninne van Dijk n.a.v. de oliebollen verkoopactie die we in december gehouden hebben, het was feest toen de uniformen werden uitgedeeld. Zie het filmpje!

Play Oliebollen
Oranjefeest 2023  ONS

oranjefeest

Met veel plezier kijken we terug op het Oranjefeest, na een heerlijk ontbijt zijn alle leerlingen zeer actief geweest op het schoolplein en op de voetbalvelden. Het was prachtig weer!

Zorgroute  ONS

zorgroute

Woensdag 24 mei doen de groepen 7 mee aan de Zorgroute, georganiseerd door de gemeente Sliedrecht, zorginstellingen en ondernemers. De leerlingen kunnen een kijkje nemen in het werkveld en krijgen daar uitleg.

Zorgroute2023

studiemiddag

Donderdag 15 juni is er een studiemiddag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn om 12.30 uur uit en lunchen thuis.

Sportdag  ONS

sportdag

De sportdagcommissie heeft helaas besloten om de sportdag af te gelasten door gebrek aan man/vrouwkracht. Wij hebben een prachtig alternatief voor groep 5 t/m 8. Leuk toch! 

Op woensdag 31 mei (bij slecht weer o.v.b. op 7 juni) willen we naar De Doetse Kom in Giessenburg gaan voor een alternatieve sportdag. Naast zwemmen kan er gevoetbald en gebeachvolleybald worden. Meer over deze dag en de activiteit hoort u van de leerkrachten via een Parro bericht.

Kinderen van groep 1 t/m 4 zijn deze morgen vrij.

Kleding  ONS

kledingvoorschriften

Nu de zomer weer in aantocht is willen we vragen rekening te houden met de kledingvoorschriften. Denk hierbij bijv. aan korte- en naveltruitjes. We begrijpen dat het luchtig is en volgens de laatste mode, maar vragen deze kleding voor andere momenten te houden en niet voor op school.

Herdenking 40 45  ONS

herdenking oorlog 1940 - 1945

In de groepen 8 heeft meneer van Trommel, een overlevende van de Holocaust, vertelt over zijn tijd in het strafkamp. De leerlingen waren geboeid door zijn verdrietige verhaal waarover hij als enige overlevende van de familie heeft verteld.

Tijdens de dodenherdenking op donderdagavond 4 mei zijn ook leerlingen en leerkrachten van onze school aanwezig geweest om de oorlogsslachtoffers te herdenken en een bloem te leggen bij het monument.

Struikelstenen
Woensdag 17 mei zullen de struikelstenen in de Hugo de Grootstraat en aan de Singel worden schoongemaakt door leerlingen van groep 8.

schoolgebed

Want waar twee of drie mensen in Mijn naam samen zijn, ben Ik in hun midden.'

(Mattheus 18:20)

In dat geloof en vertrouwen komen wij als ouders twee keer per maand samen om met elkaar het leven in en rondom de school te delen. We bidden voor de school, de kinderen, de leerkrachten en de ouders.

Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer…

Heeft u vragen of gebeds- of dankpunten? Dan kunt u een mailtje sturen naar Ronella of Judith.

WAAR EN WANNEER
De gebedsbijeenkomsten vinden plaats in de BSO ruimte, vanaf 08.45 uur.

 • Woensdag 7 juni
 • Vrijdag 23 juni
 • Woensdag 5 juli

Kalender komende periode

 • Donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei is iedereen i.v.m. Hemelvaart vrij
 • Maandag 29 mei en dinsdag 30 mei is iedereen i.v.m. Pinksteren vrij
 • 31 mei zijn de leerlingen van groep 1 t/m 4 vrij i.v.m. de sportdag van groep 5 t/m 8
 • 5 juni om 14.30 uur is er Schoolplein - Sportplein georganiseerd door SOJS
 • 12 juni om 14.30 uur is er Schoolplein - Sportplein georganiseerd door SOJS

Compassion

Iedere maandagochtend wordt er in groep 1 t/m 4 geld ingezameld voor onze sponsorkinderen Jefferson uit Nicaragua, Sheisy en Yeillin uit de Dominicaanse Republiek. 

Jefferson
Van Compassion hebben we belangrijk nieuws ontvangen over de sponsoring van Jefferson. Hij maakt namelijk sinds kort geen deel meer uit van het Compassion-programma.

"Het kind dat jullie ondersteunen, kan niet meer deelnemen aan een Compassion-project, omdat de familie verhuisd is. Helaas hebben wij geen Compassion-project in de buurt van de nieuwe woonplaats. Families verhuizen om verschillende redenen, bijvoorbeeld vanwege werk of familie. In veel gevallen is een verhuizing voor een gezin een positieve verandering. 
 
Impact op het leven van Jefferson
Jullie sponsoring heeft een positief effect gehad op het leven van Jefferson. Door jullie ondersteuning ontving hij scholing, gezonde voeding, medische hulp, bijbelonderwijs en persoonlijke aandacht. Bedankt voor jullie ondersteuning en betrokkenheid bij hem."

Met de onderbouw sponsoren we sinds 5 april 2016 Jefferson uit Nicaragua. Dit betekent dat de kinderen die nu in de bovenbouw zitten hem ook al vanaf de kleutertijd kennen en met hem 'meegegroeid' zijn. Jefferson is nu 13 jaar en zit in de 1e klas van de middelbare school.

Sarvinth
Ons nieuwe sponsorkind heet Sarvinth, hij is op 11 april 4 jaar geworden en komt uit Sri Lanka

Sarvinth

Sarvinth

Sheisy

Yeillin

jefferson

Ga voor meer informatie over het werk van Compassion naar hun website.

Hulp moldavië

Groep 5 t/m 8 spaart dit schooljaar voor een project in Moldavië. Voor een dorpje dichtbij de grens met Oekraïne willen we geld inzamelen voor een speelplaats. Meer informatie over deze vereniging vindt u op de website.